Grenar


IPSC bedrivs i tre huvudgrenar, pistol, gevär och hagelgevär. Lycksele DS bedriver skytte i alla tre grenar.

PISTOL

Standard:
Vanliga pistoler med en kaliber på minst 9 mm som passar i en låda med måtten 225x150x45 mm.
I den här vapengruppen kan alla som har en grovkalibrig pistol delta i. Vanliga pistoler är varianter på Colt 1911, Glock, Tanfoglio, CZ mm. De flesta skjuter med 9mm eller 40 S&W.

Produktion:
Vapen i det skick som de levereras ifrån tillverkaren och som finns med på en lista, publicerad på IPSC.org. Vapnen med endast single action hamnar i Standard. Vanliga vapen är Glock och CZ mm. De flesta skjuter med 9 mm.

Revolver:
Vanliga revolvrar med en kaliber på minst 9 mm. Cylindern får rymma mer än 6 skott men man får inte skjuta fler än 6 skott utan omladdning. I den här vapengruppen kan alla som har en grovkalibrig revolver delta i.

Öppna eller Open:
Alla som äger en grovkalibrig pistol eller revolver kan delta i den här divisionen / vapengruppen, men de flesta som tävlar i denna gren har utrustat sina vapen med optiska riktmedel och mynningsbromsar samt trimmat sina vapen till det extrema.

Classic:
Denna grupp är för vapen byggda på och synlikt liknar den klassiska armépistolen Colt 1911 i enkelradigt utförande.

Som du ser så har du säkert ett vapen som passar i någon division. Du måste också ha ett hölster och extra magasin eller snabbladdare och hållare till dessa. Självklart är hörselskydd och skyddsglasögon något du har på dig på tävlingsplatsen.

Alla som har licens på en grovkalibrig pistol eller revolver i 9 mm eller grövre för det nationella skyttet eller sportskyttet kan också använda vapnet i IPSC skytte.

För att översätta till SPSF:s regelverk:
Vapen ur vapengrupp A, R och M, i kaliber lika med eller överstigande 9 mm eller 0.354 tum.

(informatinen är lånad från IPSC.SE http://www.ipsc.se/modules/smartfaq/faq.php?faqid=2)

 

GEVÄR & HAGEL

Vi utbildar och skjuter även i grenarna gevär och hagel, kontakta oss för mer information.