Utrustning


header-utrustning

Det som krävs för att börja skjuta är egentligen inte så mycket, nedan ser du du vad som är grunden, det som räcker för att gå kursen och börja träna och tävla..

Pistol, så klart. Minsta kaliber är 9mm, (9×19). 9mm är den kalibern som de flesta skjuter med, mycket på att den är mest prisvärd, det går åt en hel del ammunition vid träning och tävling. Har du redan en sådan så använd den, annars är CZ SP-01 Shadow populära just nu, men även GLock har populära modeller, känn och kläm om du måste köpa en ny, och välj den som känns bäst. En bra idé är att välja en modell som känns bra och samtidigt används av en eller flera i klubben, då är det lätt att få tips och råd om pistolen om den skulle krångla. Men troligtvis så har du redan en 9mm pistol och då är det den du skall använda till att börja med.

Magasin, minst tre men gärna fyra eller fem så finns det reservmagasin att använda om något skulle krångla på en tävling.

Skyddsglasögon, det är ett krav. Priserna ligger från 35Kr hos http://www.clp.se (dom har även break-free olja) till 5-600Kr på andra ställen, allt beroende på vad du behöver/vill ha.

Hörselskydd, är också ett krav och här är det kåpor som gäller. Vanliga ”dumma” eller sådana med medhörning. Här styr prislappen och vad du kanske redan har. Endast proppar räcker inte.

Rigg, det är den som är det magiska och det som är det mest mystiska :-) Ett exempel på en bra rigg är Amadini Ghost Ultimate hölster, 3st Ghost 360 magasinhållare, DA ytter och innerbälte. Ett sådant kit kan du hitta på http://www.dae.se för 2750Kr, i verklgheten är bältet svart. Så här ser dae:s kit ut i verkligheten, det är extrautrustat med en extra magasinhållare som har en magnet på sig. http://bertholdsson.eu. Det finns ett stort antal andra hölster och bälten att köpa, hör med oss på klubben om du behöver hjälp, annars så gå in på en butik som säljer utrustning och fråga. Sen finns alltid google, på internet i olika forum finns det mycket erfarenhet och kunskap att ta hjälp av.

 

Det här är en grund, har du det så räcker det för att gå kursen och komma igång. Sen när intresset blomstrar och du inser hur kul det är så finns det hur mycket tillbehör och utrustning att köpa.

Allt från praktiska väskor för hela utrustningen till knäskydd. Och pistoler finns det många modeller att välja, allt från enklare SP-01 Shadow som kostar drygt 6000Kr till lyxiga racepistoler som Tanfoglio Gold Custom som kostar drygt 45000Kr.

Det är bara plånboken som sätter stopp, men som tur är kan du skjuta länge med vanliga standardvapen.